jueves, 3 de mayo de 2012

Una classe entretinguda!

Com ja sabeu, aquests dies estem treballant el tema de la música de cinema i hem decidit tots plegats d'interpretar unes peces molt boniques i conegudes. Ens ho passem molt bé i cada cop toquem millor.

Aquestes peces són: Colores en el viento, Titànic i Lo más vital.

Avui us parlaré de:

Colores en el viento




FITXA ARTÍSTICA
     Música original: Alan Menken
     Lletres: Stephen Schwartz
     Productors de les cançons: Alan Menken i Stephen Schwartz
     Productor de la música: Alan Menken
     Producció executiva de l'àlbum: Chris Montan
     Arranjaments: Danny Troob i Martin Erskine
     Orquestració: Danny Troob
     Arranjaments vocals i director de les cançons: David Friedman
     Director musical: Danny Troob

   
              Alan Menken *                                     Stephen Schwartz


ÀLBUM

Aquesta cançó forma part de l'àlbum Pocahontas (BSO), que conté la banda sonora de la pel·lícula Pocahontas de Walt Disney, publicat l'any 1995.

CANÇONS

Les peces estan escrites per Alan Menken i Stephen Schwart i interpretades com a solistes per Judy Kuhn, Mel Gibson, Linda Hunt, Jim Cummings, David Ogden Stiers i Vanessa L. Williams. També Jon Secada i Shanice formen un duo.

PREMIS

La banda sonora de la película es probablement més coneguda per aquesta pista, que fa d'himne de la pel·lícula. Va guanyar un Òscar, un Globus d'Or i un Grammy. Colores en el viento va ser el nº 4 a la lista d'èxits d'Estats Units al 1995.
També va obtenir l'Óscar de la Academia a la Mejor Original.


ALAN MENKEN

     Pianista i compositor de cinema nord-americà, nascut al 22 de juliol de 1949 a New Rochelle - Nova York i de 62 anys, és conegut pel seu treball en unes quantes pel·lícules animades de Disney, incloent-hi  

     La seva primera obra famosa va ser el musical de 1982: Little Shop of Horrors (va ser convertit en pel·lícula al 1986 i el nom de Menken comença a ser associat amb la música de cinema, moment en què és contractat pels estudis de la Disney amb col·laboracions com Stephen Schwatz).
     Va començar la seva carrera com a compositor a la Universitat de Nova York. Poc després va conèixer al lletrista Howard Ashman i va arribar a l'èxit al món de teatre musical. Menken i Ashman debutaven junts i col·laboraven en diferents espectacles.

     Cal destacar que gairebé va obtindre el monopoli per reactivar les fortunes musicals del departament d'animació de l'estudi, escrivint cançons i bandes sonores que avui dia ja són clàssiques.

     Tot i així obté un fracàs amb Hèrcules i va abandonar el cinema per centrar-se amb el teatre. A partir d'aleshores, al 2004 va tornar a incorporar-se al cinema amb dues noves pel·lícules que no tingueren gaire reconeixement.

Us animo a tocar-la! Espero que us hagi agradat.
(A la pàgina de Música de cinema podeu trobar els articles  referents a les altres cançons).

No hay comentarios:

Publicar un comentario