Curiositats!

Aquí hi podreu trobar un recull dels articles que he realitzat sobre temes com Sopa de Cabra o Pau Casals. Fets curiosos i divertits que us poden interessar i entretenir!


NO ME LES PUC TREURE DEL CAP!

Avui a les 21:30 el programa No me les puc treure del cap. És un gran programa que ens mostra cançons importants que tots algun cop hem sentit. Aquest capítol ha estat molt interessant i m'agradaria compartir-lo amb vosaltres:


Avui tractava sobre les cançons mítiques de les sèries i com les podem reconèixer per la música. Això ho vam copiar d'Amèrica i després ho vam introduir a aquí.

El grup Teràpia de Shock amb la cançó Sense tu, la música dels Simpsons, Veterinaris, el Cor de la Ciutat, Embruixada, el Telenotícies, Cola Cao, ABBA... Totes aquestes segur que només escoltant-les ja sabríem quin programa estan fent a la televisió.

Molts grups s'han donat a conèixer gràcies a les sèries, anuncis i programes televisius. Per tant, la música és molt important i després de veure aquest capítol ens queda clara la idea de com ens pot transmetre i fer recordar moments de grans sèries o programes que pot fer molt de temps que no veiem, però que sempre es quedaran a la nostra memòria.
08/03/2012

MARATÓ 2011

Avui us parlaré d'un tema molt afectiu i solidari, de la Marató de TV3.

Aquest any, com molts ja sabeu, tracta sobre la Regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits. És molt important, ja que  consisteix en la substitució d'un òrgan o teixit en mal estat per un de sa, procedent normalment d'un donant cadàver. Per als pacients que esperen un òrgan, el trasplantament és l'única possibilitat de continuar amb vida o de tenir una millo qualitat de vida.  Una persona trasplantada guanya 10 anys de vida, però aquet nombre depèn de molts factors.

Cada any és crea una cançó que la representa. La seva lletra té molt de sentiment i reflecteix l'esperança i el sufriment. Seguidament us mostraré la d'aquest any: " Em dónes força ", interpretada per Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat.


Quan estic trist i els ànims tinc per terra,
quan no he previst que el cor em tracti així,
jo vull sentir la força que tu em dónes
i que estem junts fins que arribi la nit.

Em dónes força per superar els obstacles,
em dónes força per creuar l’oceà.
Sóc tan fort quan dintre meu et sento.
Em dónes força per sempre et vull amb mi.

Em dónes força per superar els obstacles,
em dónes força per creuar l’oceà.
Vull sentir la força que tu em dónes
i que estem junts tota l’eternitat.

Em dónes força per superar els obstacles,
em dónes força per creuar l’oceà.
Sóc tan fort quan dintre meu et sento.
Em dónes força per sempre et vull amb mi.

Em dónes força per superar els obstacles,
em dónes força per creuar l’oceà.
Sóc tan fort quan dintre meu et sento.
Em dónes força per sempre et vull amb mi [x2]


És una cançó molt bonica i el que més m'ha impresionat és la veu del nen. Té molta potència per ser tan petit, que em recorda als castrats. L'escena està rodada a Montserrat i ens mostra les característiques muntanyes.
Espero que us agradi i que si podeu intenteu participari. Entre tots podem salvar vides.
09/12/2011

PAU CASALS

Hola a tots! Avui us parlaré d'un important músic del segle XX: Pau Casals.



Pau Casals ha estat un dels violoncel·listes amb més talent del segle XX. Reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps, continua avui dia sent una icona musical de referència. 

Com a violoncel·lista va aportar canvis innovadors en l’execució del violoncel, que va convertir en un gran instrument solista. Com a director i mestre, buscava igualment la profunditat expressiva, l’essència musical que ell aconseguia amb el violoncel. 

                                                              (El Cant dels Ocells)

Al llarg de la vida, Pau Casals va lluitar constantment per la pau, la justícia i la llibertat. Des dels inicis va rebutjar tocar en països on no es respectessin els principis democràtics i els últims anys es va manifestar en contra de nombroses guerres i l’ús de les armes nuclears. La seva actitud el va fer mereixedor de condecoracions tan importants com la Medalla de la Llibertat, que li va ser concedida el 1963 per John Fitzgerald Kennedy, la Medalla de la Pau de les Nacions Unides, atorgada el 1971, i el nomenament al Premi Nobel de la Pau el 1958. 

El passat dia 24 d'octubre es complien 40 anys del discurs de Pau Casals davant l'ONU en que va reclamar davant del món la identitat de Catalunya i la pau i també 50 anys del concert que va oferir a la Casa Blanca i el Parlament de Catalunya va fer-li un homenatge en el seu honor. El seu discurs fou el següent:


Les seves paraules van fer saltar les llàgrimes de molts catalans exiliats arreu del món, i encara avui posen la pell de gallina... Acte seguit va agafar el violoncel i va tocar El Cant dels Ocells. 


En Pau Casals fou un gran músic i una gran persona.


Espero que us hagi agradat.                                                                                                       26/10/2011

SOPA DE CABRA

Hola a tots! Sóc la vostra companya Cristina M. de l'institut IES Joan Puig i Ferreter.


Bé, ja han començat les clases i després de passar tot l'estiu xatejant se'm fa difícil escriure bé, però ho intentaré. Avui us parlaré de música catalana, d'un gran grup per mi: Sopa de Cabra!





Sopa de Cabra és un grup gironí de Rock català. Les seves cançons més populars són L'Empordà , Camins, El Far del Sud o El Boig de la Ciutat. Aquest setembre s'han retrobat i han fet una sèrie de concerts celebrant així el 25è aniversari de la seva creació. Les entrades es van vendre molt ràpidament, en tan sols una hora. Jo vaig tenir la sort de poder-les comprar i el passat dia 10 els vaig anar a veure en directe.


Us animo a que els aneu a veure ja que han organitzat un altre concert! A Tarragona;)
Aquí teniu algunes de les cançons del concert:

També m'agraden altres grups catalans com Teràpia de Shock, Lax'n'busto, Whiskyn's, els Catarres, els Vuit... espero que vosaltres també us interesseu per ells.                                                       20/09/2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario