miércoles, 26 de octubre de 2011

Pau Casals

Hola a tots! Avui us parlaré d'un important músic del segle XX: Pau Casals.



Pau Casals ha estat un dels violoncel·listes amb més talent del segle XX. Reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps, continua avui dia sent una icona musical de referència. 

Com a violoncel·lista va aportar canvis innovadors en l’execució del violoncel, que va convertir en un gran instrument solista. Com a director i mestre, buscava igualment la profunditat expressiva, l’essència musical que ell aconseguia amb el violoncel. 

                                                              (El Cant dels Ocells)

Al llarg de la vida, Pau Casals va lluitar constantment per la pau, la justícia i la llibertat. Des dels inicis va rebutjar tocar en països on no es respectessin els principis democràtics i els últims anys es va manifestar en contra de nombroses guerres i l’ús de les armes nuclears. La seva actitud el va fer mereixedor de condecoracions tan importants com la Medalla de la Llibertat, que li va ser concedida el 1963 per John Fitzgerald Kennedy, la Medalla de la Pau de les Nacions Unides, atorgada el 1971, i el nomenament al Premi Nobel de la Pau el 1958. 

El passat dia 24 d'octubre es complien 40 anys del discurs de Pau Casals davant l'ONU en que va reclamar davant del món la identitat de Catalunya i la pau i també 50 anys del concert que va oferir a la Casa Blanca i el Parlament de Catalunya va fer-li un homenatge en el seu honor. El seu discurs fou el següent:


Les seves paraules van fer saltar les llàgrimes de molts catalans exiliats arreu del món, i encara avui posen la pell de gallina... Acte seguit va agafar el violoncel i va tocar El Cant dels Ocells. 

En Pau Casals fou un gran músic i una gran persona.

Espero que us hagi agradat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario