lunes, 17 de octubre de 2011

LADY GAGA & TONY BENNET

Benvinguts! Avui us faré un breu comentari musical relacionat amb el jazz per a demostrar que aquest està en contínua evolució i revisió.  


Fa molts pocs dies ha sortit al carrer un álbum de Duets on Lady Gaga canta, juntament amb Tony Bennet, una magnífica versió de The lady is a Tramp. És una versió intepretada per una cantant actual però que conserva tot l'esperit de l'epoca de les Big Bands i el swing i que val la pena escoltar:


TÍTOL: The Lady is a Tramp
AUTOR:Tommy Dorsei





ÈPOCA: 1937 (2011)
FORMA: Duet amb secció rítmica instrumental (piano, trompetes, saxofon...)
COMENTARI:

L'audició que hem escoltat s'anomena The Lady is a Tramp i és un duet interpretat per Lady Gaga i Tony Bennet. L'idioma que s'utilitza és l'anglès i la lletra ens explica que la dóns és vagabunda perquè adora el teatre, però mai arriba tard i mai es preocupa de les persones que odia. Referent a les característiques, podem objectar que són similars a les del swing ja que la secció rítmica está composta per un piano, trompetes, saxofon... i la melodia está formada per la veu que destaca per sobre dels instruments. En quant al tempo podem dir que és moderat. Parlant de les diferències de les dues versions comentades al bloc de la professora podem citar que aquesta peça és molt semblant a la de Frank Sinatra amb la mateixa lletra, instruments i secció rítmica, però aquest no la canta a duo, sinó que tot sol. En canví, Ella Fitzgerald modifica la lletra i conserva el mateix tema, la dóna vagabunda. Finalment, podem veure com el jazz continua perdurant actualment en la nostra societat i pot reviure gràcias a aquests grans cantants entre d'altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario