jueves, 19 de enero de 2012

A COP DE ROCK

Benvinguts! 


El passat dia 18 de gener vam poder gaudir tots plegats del fantàstic musical de rock català anomenat A Cop de Rock!!! Vam acabar amb la pell de gallina! Les cançons, els actors i actrius, els decorats, l'argument...tot un conjunt que va ajudar a posar-nos dins l'obra i viure grans experiències.




Recomano a tothom que vagi a veure-ho, no se n'arrepentirà pas, el contrari! Quan surts, tens moltíssimes ganes de tornar-lo a veure i disfrutar un cop més i saborejar-ne els petits detalls que a primera vista passen desapercebuts com els ballarins secundaris, algunes lletres de les cançons, etc.








L'argument de l'obra es centra en un grup de joves de l'Empordà que formen una banda de rock anomenada Cop de Rock i en una de les seves actuacions coneixen a unes noies de l'Ebre que estaven allí celebrant el comiat de solteres d'una d'elles i no saben que acabaran creant un fort vincle amb aquests i viurian diverses històries d'amor. Amors difícils, enganys, traicions i bones amistats. Les seves vides tindran un nou rumb on semblarà que res tornarà a ser igual.


Les millors cançons de grans grups molt coneguts del ROCK CATALÀ com Els Pets, Lax'n'Busto, Whiskyn's, Ja t'ho diré, Brams, Bars, Sopa de Cabra, Sau... són punts clau que donen un toc la màgia al musical i són imprescindibles, ja que sense elles l'obra perdria el seu encant.


Totes fan referència a aquest estil, les seves lletres transmeteixen molts sentiments molt importants en els moments idonis, reflecteixen l'estat d'ànim dels personatges, els seus pensaments, l'entorn que els rodeja, els problemes... 


Es destaca  molt la llengua, el CATALÀ. Es mostren reinvindicatius i la defensen. Té molts significats ucults referint-se a la nostra pàtria. 


Una de les millors cançons i segons la meva opinió, la més bonica crec que és BOIG PER TU.
La seva lletra diu el següent:


Sau és un dels grups pioners del rock català, i un dels més importants del moviment. Els seus components eren Carles Sabater, cantant, i Pep Sala, que tocava la guitarra i, en ocasions, els teclats. El grup es va formar el 1987 i va durar fins al 1999, quan va morir Carles Sabater.


Pep Sala era el compositor de les cançons, i les lletres les feia juntament amb Carles Sabater i, en els primers discos, també amb Joan Capdevila, mànager del grup.


Aquesta és la cançó més representativa i aconsegueix arribar als nostres sentiments fins a fer-nos emocioar. La seva lletra transmet anyorança, tristesa i amor. Molts ens hi sentim representats. 
Es podria dir que practicament és un himne pels catalans. 


Espero que us hagi agradat aquesta cançó que he escollit, estic oberta a possibles propostes, ja que totes seran benvingudes. Fins la pròxima.



No hay comentarios:

Publicar un comentario