martes, 20 de septiembre de 2011

El jazz

Avui parlarem del jazz, un tipus de música difícil de definir. Per molts la Viquipèdia és un recurs molt còmode on poden informar-se ràpidament del tema, però vaig a resumir-ho de tal manera que cadascú de nosaltres ho pugui entendre. :)


El jazz


El jazz és un dels ritmes musicals més famosos i reconeguts. Es caracteritza per la improvització. Prové de Nova Orleans i sorgeix a principis del segle XX. Les cultures que afavoreixen la seva aparició són l'africana i l'europea i els tipus de música dels quals prové són els blues i el ragtime. El jazz prové dels esclaus afroamericans que cantaven blues, cants esperituals i worksongs. S'utilitzen instruments de carrer com trompetes entre d'altres, però també hi trobem saxòfons, contrabaixos, bateries, pianos, trombons i clarinets. L'escala que utilitza el jazz és pentagònica i procedeix dels blues. Respecte al ritme, és sincopat i variat. Hi ha una part invariable anomenada estàndar, que s'interpreta al principi i al final. Després trobem els solos, que estan pel mig.
Uns dels cantants de jazz més importants és Louis Amstrong.
Una de les seves cançons és: 
 



Les cançons de jazz expressen els sentiments de tristesa del cantant i ens ho transmeten tan per la lletra com pel ritme musical.


Per a mi el jazz és una música molt sentimental, em relaxa, però no acostumo a escoltar-la ja que les modes passen i els gustos són molt variats.

Finalment, crec que el jazz ens pot esplicar la vida del cantant mentres que ens entreté al mateix tems. És molt important escoltar-ne la lletra.

Fins aquí arriba el meu comentari d'avui, espero que us agradi :)!

No hay comentarios:

Publicar un comentario